Om 15-årsgränsen!

Statens biografbyrå har skrivit varför New Moon fick en 15-årsgräns. Det står även att filmdistributören (Nordisk Film) har ansökt om filmen ska få en 11-årsgräns istället. Så vi får verkligen hoppas att det går igenom! Läs motiveringen nedan:

Filmcensorerna har beslutat att New Moon ska få en 15-årsgräns med följande motivering: “Genomgående inslag av ångestfull stämning, ångestskrik, dödshot, våldsamma slagsmål, man med marmorerat ansikte, man får nacken knäckt, livlös kvinna i vatten, människor förvandlas till varulvar bedöms kunna medföra risk för psykisk skada hos barn under 15 år.”

Filmdistributören har ansökt om att filmen ska få en 11-årsgräns. Om filmdistributören överklagar beslutet kommer Kammarrätten att göra en bedömning om Statens biografbyrås beslut ska ligga fast eller ändras till 11 år.


Källa | Twilightsweden

Kommentarer
Postat av: viktoria

det är så onödigt med 15 års gräns, seriöst.

2009-11-18 @ 20:11:44
URL: http://viktoriastromgren.blogg.se/
Postat av: Hanna

Hoppas Hoppas HOPPAS att de tar bort 15-årsgränsen!!

Jag vet inte om jag orkar vänta tills den kommer ut på DVD!!!

2009-11-19 @ 18:04:37
Postat av: Anna-Li

ASSSSSSÅÅÅÅ GAAAH jag blir så jävla frustrerad. Läste i DN att dom sagt att filmen kan ge "psykiska skador" eller nåt, och att "filmen är populärast hos tjejer men dom klarar nog inte av den". Typ så. Liksom, att vi är för fega eller nåt? Hade det vart typiskt killfilm hade dom tydligen satt 11-års. Begär dom leg imorn kommer jag slå ner dom.

2009-11-19 @ 20:15:32
URL: http://lovehatetragedy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Test